Restauranger

Vinets mest naturliga plats är vid måltiden, det är också där jag själv njuter allra mest av vinet. Under den här rubriken kan du följa med genom en måltid där viner sätts tillsammans med god mat, nästan alltid med ett givet tema (producent, land, vintyp) och ofta på någon bra restaurang. Vinerna beskrivs utan betyg och restaurangen ges alltid en kortfattad presentation, därför blir det också något av en guide till bra restauranger.

Middag på Anne-Sophie Pic, Valence

Anne-Sophie Pic hör till den absoluta världseliten bland nutidens kockar. Sedan hon tog över familjens restaurang har hon med råge...

Middag på Restaurang Äng

Mot slutet av pandemin började kroglivet återvända till det mer normala. På Ästad Vingård i Tvååker hade man dock inte...

Middag på Une Table au Sud

När man är i Marseille är fisk och skaldjur från Medelhavet det självklara. Den klassiska soppan bouillabaisse ska man såklart...

Middag på Mancini

Det finns gott om italienska restauranger i Stockholm, små och större, väldigt genuina eller lite mer moderna. I kategorin ganska...

Middag på l’Oustalet i Gigondas

Château de Beaucastel är inte bara en fantastisk och historisk vinproducent i Châteauneuf-du-Pape, de är också ägare till den bästa...

Middag på Animo

Under hela 2000-talet har det vimlat av bra, trevliga och personliga restauranger i Stockholm. De senaste två åren har alla...

Middag på Adam/Albin

I Stockholm finns det ett antal restauranger som har fine dining som sitt koncept. En av dessa, och en i...

Middag på Aira

Aira är en av lite mer än en handfull exklusiva restauranger i genren fine dining i Stockholm. Restaurangen är helt...

Middagar på Brasserie Astoria

Brasserie Astoria är en av de allra mest påkostade restaurangsatsningarna i Stockholm (och Sverige) de senaste åren. Ordentligt försenad på...

Middag på Agrikultur

En bra restaurang ska såklart ha god mat, det är grundläggande. Är man intresserad av drycker ska den också ha...