Om Michel Jamais

Jag har under fyra decennier verkat inom den svenska restaurang- och dryckesnäringen, först 17 år som både kock och sommelier, vilket har gett mig ett tryggt och gediget fundament och erfarenhet inom det gastronomiska fältet. Redan 1995 började jag skriva om vin och andra drycker i svenska vintidningar, först Allt om Vin och sedan Vin & Mat, men under 15 års tid var det nästan uteslutande det ambitiösa magasinet Livets Goda som blev plattformen för mitt skrivande. Här skrev flera hundratals artiklar om öl, vin och sprit, samt om svenska restauranger. Skrivandet har också resulterat i över dussinet böcker om drycker, många av dem om konsten att kombinera främst vinet med maten.

Med min bakgrund inom både restaurang och vinets värld föll det sig naturliga att jag började utbilda branschen inom drycker. Det hela började 1998 på Restaurangakademien i Stockholm, Sveriges ledande sommelierutbildning, och efter 20 år är jag fortfarande kvar där som en av huvudlärarna. Den utbildande aspekten har satt en tydlig prägel i mitt skrivande och den får du ta del av här på Vinlegender.

Med hundratals resor till världens alla vindistrikt och möten med tusentals vinmakare och vinproducenter, vågar jag påstå att jag är en av vårt lands mest beresta och erfarna vinpersoner. Mina berättelser kommer direkt från källan – från vingården, från vineriet, från vinodlarens och vinmakarens egna ord.

Mer om mig finner du på www.mvg.nu