En historisk vintyp i Wien I den moderna vinvärlden har vinerna formats efter sin druvsort eller ibland ett par sorter som har varit typiska i... 23 januari, 2022
Jäsningstekniken macération carbonique När man tillverkar rött vin gäller det att laka ur tillräckligt eller maximalt men bara önskade komponenter ur druvornas skal.... 9 januari, 2022
De förfalskade vinerna från Domaine Ponsot Världens genom tiderna största förfalskningsskandal inom vinvärlden är den som uppdagades 2008 när Rudi Kurniawan avslöjades. Att han lyckades lura... 9 januari, 2022
Justering av syran i vinet I den bästa av världar kan man göra vin av högsta kvalitet på ett helt naturligt sätt utan något annat... 9 januari, 2022
Fokus på druvsorten Chenin Blanc När man talar om de mest kvalitativa gröna druvsorterna i världen brukar Riesling och Chardonnay vara de första två som... 10 oktober, 2021
En studie i druvsorten Albillo Även om det inte känns på så är Spanien faktiskt mer av ett vitvins- än rödvinsland. En stor förklaring ligger... 19 september, 2021
Problem med mjöldagg Att odla vin är inte alltid så romantiskt som det kan verka. Vinodlaren är varje dag på året beroende av... 29 augusti, 2021
Godello och två fynd från Rafael Palacios Att Spanien under 2000-talet har utvecklats till ett av Europas mest intressanta vinländer blir alltmer tydligt. En av de mest... 8 augusti, 2021
Den bästa amerikanska klonen av Chardonnay När Kaliforniens vinkultur så sakteliga började vakna efter förbudstidens slut 1933 var Chardonnay ingen druvsort att räkna med. Trettio år... 28 februari, 2021
Tre svenska fruktviner från Idunn Allt sedan vikingarnas tid har vi tillverkat och druckit alkoholdrycker i Sverige. Först mjöd, sedan föregångarna till öl, därefter importerat... 21 februari, 2021