Övrigt om vin

Under ”Övrigt om vin” finner du artiklar om allt som har med vin att göra, från druvsorter till odling, från jordmån till klimat, från vinframställning till lagring … och allt annat som är av intresse för att förstå vin.

Veganskt vin, vad är det?

Det gröna och det mer naturtrogna har de senaste åren tagit ett fast grepp om vår livsstil. Med det har...

Fokus på druvsorten: Tempranillo Blanco

Att för oss konsumenter okända druvsorter dyker upp är inget märkligt. Den nya energi av modern kunskap, kvalitetsorienterad ambition och...

Den malolaktiska jäsningen

Från druvan på vinrankan till färdigt vin i buteljen sker en lång rad processer. Av dem är själva alkoholjäsningen och...

Fokus på druvsorten: Criolla

Criolla, eller Criollas som man ibland säger, är egentligen en grupp av druvor snarare än en helt egen druvsort. Generellt...

Fokus på druvsorten: Torrontés

För en druvsort är det mycket lättare att bli omtalad om den heter Chardonnay, Sauvignon Blanc eller Riesling, sorter som...

Fokus på biodynamisk vinodling

Med en allt större uppmärksamhet på miljön och hälsosamt framställda livsmedel, har intresset för ekologiska och biodynamiska viner ökat starkt...

Fokus på ekologisk odling

För de flesta konsumenter känns vinet som en helt naturlig produkt, gjort av druvor som växer i stora vinfält, vinifierat...

Jorden, den oumbärliga jorden

Vinodlare och vinmakare världen över kan knappast presentera sina vingårdar och viner utan att berätta om jordarna. Man talar om...

Fokus på druvsorten: Garnacha Blanca

Spanien och södra Frankrike har mest blivit kända för sina röda viner, många av dem gjorda av Garnacha Tinta (Spanien)...