Tre svenska fruktviner från Idunn Allt sedan vikingarnas tid har vi tillverkat och druckit alkoholdrycker i Sverige. Först mjöd, sedan föregångarna till öl, därefter importerat... 21 februari, 2021
Elva bedrägerier och vinskandaler I allt som det finns en vinning att fuska i fuskas det i. Vinet har inte blivit undantaget detta och... 14 februari, 2021
Problem vid blomning och fruktsättning Att odla vin är inte alltid så romantiskt som det kan verka. Vinodlaren är varje dag på året beroende av... 7 februari, 2021
Fantastisk Merlot i Kalifornien Med 15 950 hektar är Merlot den fjärde största blå och den totalt femte största druvsorten i Kaliforniens 242 800... 23 augusti, 2020
Varför vissa amerikanska viner av Pinot Noir är så mörka När man tänker på Pinot Noir föreställer man sig ett elegant vin, förhållandevis ljust och framför allt rödskimrande med lätt... 16 augusti, 2020
Kloner, kloner och åter kloner av Pinot Noir För många av världens drygt 1 600 något så när etablerade kvalitetsdruvor finns det ett par eller flera undervarianter, så... 16 augusti, 2020
Appassimento, en mångtusenåring vinkultur Åsikterna om appassimento går idag tydligt isär. I trenden med amaroneviner kom en stor flod av billiga kommersiella och eftersötade... 26 april, 2020
En studie i druvsorten Counoise Av de blå så kallade Rhônedruvorna är det bara ett fåtal som har blivit kända att ge vin på egen... 16 februari, 2020
Naturligt eller dolt socker i vinet? De senaste åren har konsumenter i större grad än tidigare börjat ifrågasätta vad som faktiskt finns i de viner de... 8 december, 2019
En studie i druvsorten Voskehat Det är sannerligen inte lätt att hålla namnen på de ungefär 200 armeniska druvsorterna i minnet. De allra flesta är... 13 oktober, 2019