Restauranger

Vinets mest naturliga plats är vid måltiden, det är också där jag själv njuter allra mest av vinet. Under den här rubriken kan du följa med genom en måltid där viner sätts tillsammans med god mat, nästan alltid med ett givet tema (producent, land, vintyp) och ofta på någon bra restaurang. Vinerna beskrivs utan betyg och restaurangen ges alltid en kortfattad presentation, därför blir det också något av en guide till bra restauranger.

Middag på Sushi Sho

Under 2000-talet har det vuxit upp sushirestauranger som svamp ur marken runt om i Sverige och även ett antal andra...

Middag på Frantzén

Frantzén är Sveriges första och fortfarande enda restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin. Ambitionen har alltid varit skyhög och...

Middag på Core by Claire Smyth

London är en fantastisk gastronomisk matstad, en smältdegel av matkultur från all världens hörn. Det är något som ansedda Guide...

Middag på La Dame de Pic i London

Flera av världens bästa och mest stjärnprydda kockar har restauranger på många orter. Anne-Sophie Pic, med hemmabas i Valence i...

Middag på Aira

Den vackra och ambitiösa restaurangen Aira är nu inne på sitt fjärde år och har nått de första målen man...

Middag på Amador i Wien

I Österrike har Guide Michelin enbart täckning i Wien och där finns det en handfull stjärnprydda restauranger. Mest känd är...

Middag på Arpège, Paris

Arpège är en sedan 1996 trestjärnig restaurang i centrala Paris som är mer omtalad än många motsvarande krogar. Till stor...