Restauranger

Vinets mest naturliga plats är vid måltiden, det är också där jag själv njuter allra mest av vinet. Under den här rubriken kan du följa med genom en måltid där viner sätts tillsammans med god mat, nästan alltid med ett givet tema (producent, land, vintyp) och ofta på någon bra restaurang. Vinerna beskrivs utan betyg och restaurangen ges alltid en kortfattad presentation, därför blir det också något av en guide till bra restauranger.

Middag på Frantzén

En middag på Frantzén är en resa i råvaror, maträtter, drycker och service på allra högsta nivå. De tre stjärnor...

Middag på Krakas Krog

Sveriges gastronomiska landskap sträcker sig långt utanför de stora städerna. Idag kan man njuta förstklassig mat i snart varje hörn...

Middag på Spiseriet i Varberg

Nuförtiden finns det restauranger på många oväntade ställen. Det är inte bara i skärgården man hittar höga ambitioner hos kvalitetsdrivna...

Middag på La Ragazza

La Ragazza är en liten restaurang tillhörande Djuret-gruppen, inhyst i den hörna som en gång var Pubologi som också det...

Middag på Hotel At Six

En tydlig trend på 2000-talet är att hotellrestaurangerna har blivit allt bättre. Det gäller särskilt om det är oberoende hotell...

Middag på Oaxen Krog

Sverige hade den 14 februari, när Oaxen Krog besöktes senast, 22 restauranger med en, två och tre stjärnor i Guide...

Middag på Octavia, San Francisco

Restaurangscenen i San Francisco är dynamisk. Det finns gott om bra restauranger av all världens typ och kvalitetsnivå och det...

Middag på Protégé, Palo Alto

Palo Alto är en stad med ungefär 70 000 invånare. Här har utbudet av restauranger blommat upp ordentligt på 2000-talet...

Middag på Smyth, Chicago

I en amerikanska storstad med 2.7 miljoner invånare finns det gott om topprestauranger. Charlie Trotter satte ribban under 1990-talet och...

Middag på Azurmendi

Huvudorten Bilbao i Baskien och den närliggande kuststaden San Sebastian är en av världens främsta gastronomiska destinationer. På vägen mellan...