Restauranger

Vinets mest naturliga plats är vid måltiden, det är också där jag själv njuter allra mest av vinet. Under den här rubriken kan du följa med genom en måltid där viner sätts tillsammans med god mat, nästan alltid med ett givet tema (producent, land, vintyp) och ofta på någon bra restaurang. Vinerna beskrivs utan betyg och restaurangen ges alltid en kortfattad presentation, därför blir det också något av en guide till bra restauranger.

Middag på La Dame de Pic i London

Flera av världens bästa och mest stjärnprydda kockar har restauranger på många orter. Anne-Sophie Pic, med hemmabas i Valence i...

Middag på Aira

Den vackra och ambitiösa restaurangen Aira är nu inne på sitt fjärde år och har nått de första målen man...

Middag på Amador i Wien

I Österrike har Guide Michelin enbart täckning i Wien och där finns det en handfull stjärnprydda restauranger. Mest känd är...

Middag på Arpège, Paris

Arpège är en sedan 1996 trestjärnig restaurang i centrala Paris som är mer omtalad än många motsvarande krogar. Till stor...

Middag på Persona

Emellanåt hör man att ”fine dining är på väg bort” och att gästerna inte längre är intresserade av ”långa exklusiva...

Middag på Le Gavroche, London

Michel Roux Jr är en av de mest kända och entusiasmerande tv-kockarna, tillika en stjärnprydd krögare. Hans passion för det...

Middag på Nisch Restaurant

Stockholms restaurangscen är smått fantastisk och erbjuder egentligen allt från det allra enklaste upp till stjärnkrogar på internationell toppnivå. Mitt...