Restauranger

Vinets mest naturliga plats är vid måltiden, det är också där jag själv njuter allra mest av vinet. Under den här rubriken kan du följa med genom en måltid där viner sätts tillsammans med god mat, nästan alltid med ett givet tema (producent, land, vintyp) och ofta på någon bra restaurang. Vinerna beskrivs utan betyg och restaurangen ges alltid en kortfattad presentation, därför blir det också något av en guide till bra restauranger.

Middag på Smyth, Chicago

I en amerikanska storstad med 2.7 miljoner invånare finns det gott om topprestauranger. Charlie Trotter satte ribban under 1990-talet och...

Middag på Azurmendi

Huvudorten Bilbao i Baskien och den närliggande kuststaden San Sebastian är en av världens främsta gastronomiska destinationer. På vägen mellan...

Middag på Atelier Etxanobe i Bilbao

Baskien i norra Spanien är en stor gastronomisk destination och Bilbao tillsammans med San Sebastian är de två självklara orterna...

Umani Ronchi på Gastrologik

Tidigare i år fick Gastrologik sin andra stjärna i Guide Michelin och därmed kan Sverige stoltsera med fem tvåstjärniga restauranger;...

Spansk vinmiddag på Postgatan

För en månad sedan fick jag det stora nöjet att arrangera en specialkomponerad spansk vinmiddag på Thörnströms Privata Rum i...

Doppf au Moulin på Brasseri Bobonne

Alsace har det lite kämpigt just nu, försäljningen minskar och många unga konsumenter uppfattar Alsace som lite gammalmodigt. Precis den...